Speci­ficaties

Prijs

€ Verkocht

Bouwjaar​

06-1971

Km stand​

23.749

Brandstof​

Benzine

Carrosserie

Coupe

Aantal deuren

2

Kleur

AR223 Verde

Interieur

Beige/Havana stof

Trans­missie

Handgeschakeld

Aantal versnel.

5

Vermogen in pk

200

BTW / marge

Marge
Delen op Facebook

Alfa Romeo Montreal V8

Prijs

€ Verkocht

Bouwjaar​

06-1971

Km stand​

23.749

Brandstof​

Benzine

Gebruik de pijlen op het toetsenbord om door foto’s te bladeren.

bijzonderheden

Marcello Gandini…. vader van de Lamborghini Miura en Countach, Lancia Stratos en natuurlijk deze fenomenale Alfa Romeo Montreal. Hij was toen werkzaam bij Bertone. Stijling ging nog voor functie. Tijdens de presentatie op de Montreal Wereld Expo was nog niet duidelijk of de motor voor of achterin zou komen. De V8 uit de 33 Stradale zou perfect zijn en werd het ook. Al werd deze voorzien van het Spica-injectiesysteem om de race-motor geschikter te laten functioneren voor normaal gebruik. “Among the most beautiful, potent and rare GT cars to wear the Alfa badge”.. zo stond de auto in een klassiek autoreview beschreven.

Een extreem origineel en verzorgd exemplaar. Dat kan gezegd worden over de gehele auto. Technisch door bekend Alfa Romeo classic-specialist in 2018 gereed gemaakt nadat de auto in 2017 voorzien is van een nieuwe laklaag. Belangrijk is om de pasnaden eens goed te bekijken. Dat is bij de getoonde Montreal perfect. Het interieur is origineel, in heldere conditie met een minimaal spoor van gebruik.

De 2.6 liter V8 is met de handgeschakelde 5-versnellingsbak type dog-leg (1e versnelling linksachter) een echte GranTurismo.

opties en accessoires

Op zoek naar iets speciaals?

Een breed netwerk in binnen en buitenland, goed luisteren, nauwlettend de markt bijhouden. Het zijn slechts enkele factoren die nodig zijn om een unieke auto te vinden. Daarom kan de gewenste auto al onderweg zijn naar ons bedrijf….. 

Neem contact met ons op

Uw vragen beantwoorden wij graag en kunt u doen d.m.v het contactformulier hiernaast in te vullen. Door uw naam, e-mailadres en telefoonnumer in te vullen kunnen wij vlot contact opnemen. 

Auto leasen
financiering aangeboden door