Lamborghini Islero V12

Klik op de afbeelding om te zoomen

Gebruik de pijlen op het toetsenbord om door foto’s te bladeren.

Spécifications

Prix

€ 247.500,-

Bouwjaar​

1968

Km stand​

64.046

Brandstof​

Essence

Carrosserie

Coupé

Nombre de portes

2

Couleur

Blauw

Intérieur

Cuir noir

Transmission

Transmission manuelle

Le nombre s'accélère.

5

Puissance en ch

320

TVA / marge

Marge
Partager sur !trpst#/trp-gettext>
Delen op Facebook

bijzonderheden

Lamborghini Islero 3929cc V12 6129

Velocita massima oltre 265km/h ….. een gentleman’s thouroughbred.

Betreffende een serie 1 Islero, totale productie 125 stuks.
Als opvolger van de Lamborghini 350/400 en Ferruccio’s favoriet.

Chassisnummer 6129 rolde op 19 juni 1968 uit de fabriek in Sant’Agata Bolognese en besteld door Sr. Malverdi, geleverd via Ferretti-Italcar in Bologna. Direct na levering werd deze Islero overgenomen ter studie door General Motors Engineering Dept. om de klasse en engineering van dit meesterstuk te bestuderen. Waarschijnlijk had Automobili Ferruccio Lamborghini s.p.a al het vermoeden dat dit zou gebeuren en besteedde extra aandacht aan het vermogen van dit specifieke exemplaar. Experts melden dat deze behoorlijk meer vermogen heeft dan de andere Islero’s….

In 1972 kwam deze in handen van de tweede eigenaar die deze tot 2003 in bezit heeft gehad. De originele motor is altijd bij de auto gebleven, al veranderde in die periode (1976) de carrosseriekleur van zilvergrijs naar het huidige blauw met code #6088-01. Het zwarte lederen interieur is altijd zo gebleven.
De auto sinds 2017 voorzien van een nederlandse kentekenregistratie.

Als opvolger van de Lamborghini 400GT een schitterend lijnenspel. De 400-serie inmiddels in de prijsklasse van € 500.000,- +, zal dit de volgende zijn en sterk genoteerd door de verzamelaar.

opties en accessoires

  • Intérieur en cuir
  • Lichtmetalen velgen 15″ type Miura
  • Peinture métallique

Vous cherchez quelque chose de spécial?

Een breed netwerk in binnen en buitenland, goed luisteren, nauwlettend de markt bijhouden. Het zijn slechts enkele factoren die nodig zijn om een unieke auto te vinden. Daarom kan de gewenste auto al onderweg zijn naar ons bedrijf….. 

S'il vous plaît contactez-nous

Nous sommes heureux de répondre à vos questions et vous pouvez le faire en remplissant le formulaire de contact à droite. En entrant votre nom, votre adresse e-mail et votre numéro de téléphone, nous pouvons facilement vous contacter. 

Chat openen