Mercedes SLR McLaren

Category:


Use your arrow keys to scroll through the images.

Specifications

price

€ 319.000,-

Construction year

07-2006

Mileage

16.308

Fuel

Gasoline

Body

Coupe

number of doors

2

Color

Crystal Antimon Grau

Interior

Exclusiv Nappa Tobaccobraun

Transmission

Vending machine

Number accelerate.

5

Power in hp

625

VAT margin

MarginShare on facebook


Share this car


Particularities


De Mercedes 300 SLR uit de jaren ’50 werd in 2004 opgevolgd….

De doelgroep die een Porsche Carrera GT te open vond, een Ferrari Enzo te opzichtig, die kozen voor een SLR McLaren. Solide, kwaliteit, puur en extreem afgewerkt. Deze in Crystal Antimon Grau een zeer zeldzame kleur en totaal anders dan een zwarte of zilveren. Het interieur is verfijnd en uniek in Exclusiv Nappa Tobaccobraun met zwarte stiksel. Optie daarbij het SLR-logo in de kopsteunen van deze carbon zetels die tevens electrisch te verstellen zijn. Het tweekleurige stuurwiel is een gepaste keuze.

Schitterende 19″ lichtmetalen met daarachter goudkleurige remklauwen. De carbon keramische remschijven behoren bij een topsnelheid van 334km/h…. De keuze Sport, SuperSport of Race bepalen de schakelgangen van de automatische versnellingsbak.

Met 625pk /460kw en een koppel van 780Nm behoort deze tot de supercar -categorie oftewel een Formule 1 auto voor straatgebruik. Mercedes Benz ontwikkelde deze auto met een middenmotor; een 5.439cc V8 met compressor. Wat een waanzinnig geluid tijdens het starten en het rijden. McLaren ontwikkelde de monocoque carrosserie die de auto extreem stevig maakt en dat beseft de rijder direct bij de eerste hobbel of bocht. Dat komt mede doordat de carrosserie geheel van carbon is. Zoals bij de Formule 1 is de onderzijde geheel glad… vandaar dat de uitlaten aan de zijkanten net achter de voorwielen naar buiten komen.

In deze samenstelling was de nieuwprijs in Nederland zo’n € 645.000,-. Dit is een duits geleverd exemplaar waarbij het onderhoud is uitgevoerd door uitsluitend de Maybach/McLaren/AMG dealer. Daarbij is de laatste grote (engine-out) service recent uitgevoerd.

 

 

Options and accessories


Looking for something special?


Een breed netwerk in binnen en buitenland, goed luisteren, nauwlettend de markt bijhouden. Het zijn slechts enkele factoren die nodig zijn om een unieke auto te vinden. Daarom kan de gewenste auto al onderweg zijn naar ons bedrijf….. 

Please contact us


We are happy to answer your questions and you can do this by filling in the contact form on the right. By entering your name, e-mail address and telephone number, we can easily contact you.