Maserati Biturbo 2.5

Category:


Use your arrow keys to scroll through the images.

Specifications

price

Construction year

10-1986

Mileage

100.271

Fuel

Gasoline

Body

Coupe

number of doors

2

Color

Blauw

Interior

Beige rib-velours

Transmission

Manual transmission

Number accelerate.

5

Power in hp

190

VAT margin

MarginShare on facebook


Share this car


Particularities


Het was zo rond 1985 toen onze buren een Maserati Biturbo hadden, ik was 10 jaar oud en volledig onder de indruk van deze exoot…… De drietand, het geluid van de dubbele carburateurs, de prestaties, de versnellingsbak, de brede doch lage carrosserie!

Donker hout, Chesterfield stoelen, een biljart en er mochten sigaren gerookt worden; de imposante showroom van Hessing in de Bilt. Ik ben er met mijn vader geweest destijds. Rolls Royce, Bentley, Lincoln, DeTomaso en Maserati….. nimmer ben ik zo onder de indruk geweest. Hessing was een andere wereld!

In 1986 werd deze Maserati Biturbo 2.5 2-deurs aldaar afgeleverd. Tot 2020 bleef de auto in bezit van dezelfde familie. Dat ik deze mocht kopen vond ik danook heel bijzonder. Persoonlijk rij en bezit ik al sinds mijn 20e een Maserati Biturbo en ja, nog steeds vind ik het een magische auto.

Deze origineel nederlandse auto is in al die jaren verzorgd. Ooit gespoten, ooit gereviseerd en daarom ziet hij er nog zo super goed uit. Geen roest, hemel strak, stoelbekleding fris en heel, ramen origineel. Starten doet hij direct en loopt prachtig. Ik ben er de Afsluitdijk mee over gereden; hij loopt en schakelt perfect. De APK geldig tot mei 2021, recent onderhoud gehad.

Beide originele sleutels zijn bij deze auto aanwezig. Het instructieboekje en originele onderhoudsboekje, summier ingevuld, zijn erbij.  Met 100.270km is de tellerstand over 34 jaar zeer beperkt. Vanaf mijn 10e jaar hield ik mij bezig met de Biturbo, want ooit zou ik er eentje hebben. Tot op heden heb ik er velen gehad en bekeken. Echter en origineler zal ik er nooit meer eentje van vinden….. want ze zijn er gewoon NIET!

Options and accessories


  • Electric windows
  • Getint glas
  • Alloy wheels
  • Metallic paint
  • Middenarmsteun met opbergvak
  • Tachometer
  • Turbodruk-meter

Looking for something special?


Een breed netwerk in binnen en buitenland, goed luisteren, nauwlettend de markt bijhouden. Het zijn slechts enkele factoren die nodig zijn om een unieke auto te vinden. Daarom kan de gewenste auto al onderweg zijn naar ons bedrijf….. 

Please contact us


We are happy to answer your questions and you can do this by filling in the contact form on the right. By entering your name, e-mail address and telephone number, we can easily contact you.