Lamborghini Islero V12

Klik op de afbeelding om te zoomen

Gebruik de pijlen op het toetsenbord om door foto’s te bladeren.

Specifications

price

€ 247.500,-

Bouwjaar​

1968

Km stand​

64.046

Brandstof​

Gasoline

Body

Coupe

number of doors

2

Color

Blauw

Interior

Leather black

Transmission

Manual transmission

Number accelerate.

5

Power in hp

320

VAT margin

Margin
Share on facebook
Delen op Facebook

bijzonderheden

Lamborghini Islero 3929cc V12 6129

Velocita massima oltre 265km/h ….. een gentleman’s thouroughbred.

Betreffende een serie 1 Islero, totale productie 125 stuks.
Als opvolger van de Lamborghini 350/400 en Ferruccio’s favoriet.

Chassisnummer 6129 rolde op 19 juni 1968 uit de fabriek in Sant’Agata Bolognese en besteld door Sr. Malverdi, geleverd via Ferretti-Italcar in Bologna. Direct na levering werd deze Islero overgenomen ter studie door General Motors Engineering Dept. om de klasse en engineering van dit meesterstuk te bestuderen. Waarschijnlijk had Automobili Ferruccio Lamborghini s.p.a al het vermoeden dat dit zou gebeuren en besteedde extra aandacht aan het vermogen van dit specifieke exemplaar. Experts melden dat deze behoorlijk meer vermogen heeft dan de andere Islero’s….

In 1972 kwam deze in handen van de tweede eigenaar die deze tot 2003 in bezit heeft gehad. De originele motor is altijd bij de auto gebleven, al veranderde in die periode (1976) de carrosseriekleur van zilvergrijs naar het huidige blauw met code #6088-01. Het zwarte lederen interieur is altijd zo gebleven.
De auto sinds 2017 voorzien van een nederlandse kentekenregistratie.

Als opvolger van de Lamborghini 400GT een schitterend lijnenspel. De 400-serie inmiddels in de prijsklasse van € 500.000,- +, zal dit de volgende zijn en sterk genoteerd door de verzamelaar.

opties en accessoires

  • Leather interior
  • Lichtmetalen velgen 15″ type Miura
  • Metallic paint

Looking for something special?

Een breed netwerk in binnen en buitenland, goed luisteren, nauwlettend de markt bijhouden. Het zijn slechts enkele factoren die nodig zijn om een unieke auto te vinden. Daarom kan de gewenste auto al onderweg zijn naar ons bedrijf….. 

Please contact us

We are happy to answer your questions and you can do this by filling in the contact form on the right. By entering your name, e-mail address and telephone number, we can easily contact you. 

Chat openen