Alfa Romeo 33 1.3 Veloce

Category:


Use your arrow keys to scroll through the images.

Specifications

price

€ 13.950,-

Construction year

01-1992

Mileage

152

Fuel

Gasoline

Body

Hatchback

number of doors

5

Color

Rosso Alfa 130

Interior

Dust

Transmission

Manual transmission

Number accelerate.

5

Power in hp

88

VAT margin

MarginShare on facebook


Share this car


Particularities


Een heerlijke Alfa Romeo 33 1.3 VL (Veloce) met de laagste kilometerstand ter wereld……152km!

Met deze ultra lage kilometerstand een unicum. Nooit eerder zijn we dit tegen gekomen. Wij kochten deze van de eerste eigenaresse in midden Italië die deze vanaf de aflevering in 1992 in haar garage bewaard heeft. De originele banden, de originele mattenset en zelfs de eerste accu zit nog in deze Alfa. Preventief hebben wij de distributieriem maar vervangen… Zij heeft de auto niet gebruikt, maar betaalde jarenlang gewoon de italiaanse belasting getuige de bonnetjes die wij in het dashboardkastje tegen kwamen. Een klein pitje verraadt dat de bezemsteel ooit tegen de auto viel, een lichte veeg laat zien dat er altijd een doek over de auto heeft gezeten die zo nu en dan eraf mocht… we laten het zo. Het vertelt het verhaal dat het bezit soms belangrijker is dan het gebruik.

De auto is vanzelfsprekend compleet; volledige boekjes en origineel onderhoudsboekje met de stempel van levering in originele map, ongebruikt reservewiel en krik, nieuwe gereedschapsset en zelfs het plastic nog op de tapijten.

Natuurlijk gaan we niet met de auto rijden! Al klinkt zo’n 1.3 met dubbele carburateur wel heel verleidelijk. De boxermotor levert 88pk bij een wagengewicht van zo’n 940kg. Stuurbekrachtiging, electrische ramen en centrale vergrendeling waren standaard opties bij dit type.

 

Options and accessories


  • Central locking
  • Electric windows at the front
  • Power steering
  • Tachometer

Looking for something special?


A wide network in the Netherlands and abroad, good listening, closely monitoring the market. These are just a few factors that are needed to find a unique car. We are happy to help you with this. 

Please contact us


We are happy to answer your questions and you can do this by filling in the contact form on the right. By entering your name, e-mail address and telephone number, we can easily contact you. 


Close menu