Alfa Romeo RZ

Category:


Use your arrow keys to scroll through the images.

Specifications

price

€ 89.500,-

Construction year

11-1995

Mileage

48.902

Fuel

Gasoline

Body

Convertible

number of doors

2

Color

Nero 601

Interior

Leder bordeaux

Transmission

Manual transmission

Number accelerate.

5

Power in hp

207

VAT margin

MarginShare on facebook


Share this car

  • For more information or contact with Jac & Co, click here.

Particularities


De Alfa Romeo Roadster Zagato die op basis van “Il Mostro”, de SZ, gebasseerd is.

Dat deze auto bij Zagato gebouwd is en typische Zagato details bezit is duidelijk. Kijk eens naar de bulten achter de voorstoelen, als zijnde een knipoog naar de “dubble bubble” die zij veel in hun dagen toepasten. Op het eerste gezicht een gelijke auto aan zijn gesloten broert SZ. Toch zijn er veel detail verschillen; een hogere voorspoiler om meer bodemvrijheid te krijgen, gewijzigde motorkap, donkere achterlichtunits. Ook zijn de carrosseriepanelen dunner gemaakt om zo slechts 150kg zwaarder te zijn dan de gesloten versie.

Een transaxle configuratie voor een ideale gewichtsverdelen. De 3.0 V6 met 207pk geeft wellicht de mooiste symphonie van alle motoren ooit! Met een koppel van minimaal 230Nm tussen 2500/6000 toeren is er altijd ruime trekkracht voorhanden en maakt deze motor extreem smeuig. Het prettige schakelen en de achterwielaandrijving maken het karakter van deze Alfa.

Met een totale productie van 278 stuk een zeldzaamheid, een echte Zagato!

Deze auto is in absolute topconditie en voorzien van een nederlandse registratie. Volledige documentatie met onderhoudsboekjes, certificaat van echtheid, instructieboekje, autohoes….

 

Options and accessories


Looking for something special?


A wide network in the Netherlands and abroad, good listening, closely monitoring the market. These are just a few factors that are needed to find a unique car. We are happy to help you with this. 

Please contact us


We are happy to answer your questions and you can do this by filling in the contact form on the right. By entering your name, e-mail address and telephone number, we can easily contact you. 


Close menu