Lamborghini Islero V12

Klik op de afbeelding om te zoomen

Gebruik de pijlen op het toetsenbord om door foto’s te bladeren.

Spezifikationen

Preis

€ 247.500,-

Bouwjaar​

1968

Km stand​

64.046

Brandstof​

Benzin

Körperarbeit

Coupé

Anzahl der Türen

2

Farbe

Blauw

Interieur

Leder schwarz

Übertragung

Schaltgetriebe

Anzahl beschleunigen.

5

Leistung in PS

320

Mehrwertsteuer / Marge

Margin
Teilen Sie auf facebook
Delen op Facebook

bijzonderheden

Lamborghini Islero 3929cc V12 6129

Velocita massima oltre 265km/h ….. een gentleman’s thouroughbred.

Betreffende een serie 1 Islero, totale productie 125 stuks.
Als opvolger van de Lamborghini 350/400 en Ferruccio’s favoriet.

Chassisnummer 6129 rolde op 19 juni 1968 uit de fabriek in Sant’Agata Bolognese en besteld door Sr. Malverdi, geleverd via Ferretti-Italcar in Bologna. Direct na levering werd deze Islero overgenomen ter studie door General Motors Engineering Dept. om de klasse en engineering van dit meesterstuk te bestuderen. Waarschijnlijk had Automobili Ferruccio Lamborghini s.p.a al het vermoeden dat dit zou gebeuren en besteedde extra aandacht aan het vermogen van dit specifieke exemplaar. Experts melden dat deze behoorlijk meer vermogen heeft dan de andere Islero’s….

In 1972 kwam deze in handen van de tweede eigenaar die deze tot 2003 in bezit heeft gehad. De originele motor is altijd bij de auto gebleven, al veranderde in die periode (1976) de carrosseriekleur van zilvergrijs naar het huidige blauw met code #6088-01. Het zwarte lederen interieur is altijd zo gebleven.
De auto sinds 2017 voorzien van een nederlandse kentekenregistratie.

Als opvolger van de Lamborghini 400GT een schitterend lijnenspel. De 400-serie inmiddels in de prijsklasse van € 500.000,- +, zal dit de volgende zijn en sterk genoteerd door de verzamelaar.

opties en accessoires

  • Lederausstattung
  • Lichtmetalen velgen 15″ type Miura
  • Metallic-Lackierung

Auf der Suche nach etwas Besonderem?

Een breed netwerk in binnen en buitenland, goed luisteren, nauwlettend de markt bijhouden. Het zijn slechts enkele factoren die nodig zijn om een unieke auto te vinden. Daarom kan de gewenste auto al onderweg zijn naar ons bedrijf….. 

Bitte nehmen Sie mit uns Kontakt auf

Gerne beantworten wir Ihre Fragen und Sie können dies tun, indem Sie das Kontaktformular auf der rechten Seite ausfüllen. Durch Eingabe Ihres Namens, Ihrer E-Mail-Adresse und Ihrer Telefonnummer können wir Sie problemlos kontaktieren. 

Chat openen