Porsche 911T 2.4 Targa ölklappe

Categorie:

Specificaties

Prijs

Bouwjaar

09-1971

Km stand

27.350mls

Brandstof

Benzine

Carrosserie

Targa

Aantal deuren

2

Kleur

Hellgelb

Interieur

Leder & stof

Transmissie

Handgeschakeld

Aantal versnel.

5

Vermogen in pk

140

BTW/marge

MargeShare on facebook


Deel deze auto
  • Voor meer informatie of contact met Jac & Co, klik hier.

Bijzonderheden

Porsche 911T 2.4 Targa met ölklappe is een zeldzaamheid te noemen. Een productieaantal van slechts 1.811stuks van het modeljaar 1972. De ölklappe is geconstrueerd om een betere gewichtsverdeling te krijgen door het verplaatsen van de olietank. Het zorgde echter in het dagelijks leven voor verwarring bij de technisch minder begaafden; het werd nogal eens verward met het tankklepje…… Inmiddels een van de meest gezochte uitvoeringen onder de Porsche verzamelaars!

Op 15 oktober 1971 nam Mr. Dolan bij de Porsche dealer in Duitsland zijn 911 Targa in ontvangst. Een jaar later nam hij de auto mee naar zijn huis in de VS getuige de Porsche-dealerstempel in het onderhoudsboekje. Inmiddels heeft de auto al sinds 1999 een nederlandse registratie.

De auto is altijd in goede conditie geweest. In 2013 vond de eigenaar het tijd om de puntjes op de “i” te zetten. De auto werd volledig en zeer deskundig Body-off gerestaureerd inclusief nieuwe rubbers, de motor gereviseerd en kreeg uiteraard ook een anti-roest behandeling. Het targa-dak gerestaureerd en de originele stoelen met zwart paragi leder inclusief de originele bekleding “pied de poule”. Porsche Centrum Leusden heeft de 911 verder in 2018 technisch in topconditie gebracht waarvan deze facturen t.w.v. ruim € 10.000,- bij de auto meegeleverd worden.

Een zeldzame Porsche 911 in zeldzaam goede kwaliteit! Om heerlijk van te genieten of een solide investering….u mag het zeggen.

 

Opties en accessoires

  • 400 Lichtmetalen velgen 6jx15″
  • 418 3-punt gordels
  • 426 Sierlijsten om wielranden
  • 427 Schort voor de achterbumper
  • 470 Comfort uitrusting
  • 568 Getint glas

Op zoek naar iets speciaals?

Een breed netwerk in binnen en buitenland, goed luisteren, nauwlettend de markt bijhouden. Het zijn slechts enkele factoren die nodig zijn om een unieke auto te vinden. Graag helpen wij u daarbij. 

Neem contact met ons op

Uw vragen beantwoorden wij graag en kunt u doen d.m.v het contactformulier hiernaast in te vullen. Door uw naam, e-mailadres en telefoonnumer in te vullen kunnen wij vlot contact opnemen. 


Sluit menu