MG XPower SV-R 5.0

Categorie:


Gebruik je pijltjes toetsen om te scrollen door de afbeeldingen.

Specificaties

Prijs

Bouwjaar

04-2005

Km stand

6.107

Brandstof

Benzine

Carrosserie

Coupe

Aantal deuren

2

Kleur

British Racing Green

Interieur

Leder en Alcantara

Transmissie

Handgeschakeld

Aantal versnel.

5

Vermogen in pk

390

BTW/marge

MargeShare on facebook


Deel deze auto

  • Voor meer informatie of contact met Jac & Co, klik hier.

Bijzonderheden


Opties en accessoires


Luid en duidelijk….. deze waanzinnige MG XPower SV-R 5.0 V8

De meest krachtige uitvoering van de extreem zeldzame MG XPower. Totale productie 86 stuks waarvan slechts 25 links gestuurde. MG leverde deze in de 4.6 of de 5.0 V8. De combinatie van deze motorisatie en een volledige uiterst lichte maar stijve koolstofvezel carrosserie beloven sensatie. Het resultaat van Peter Stevens, de man die ook de legendarische McLaren F1 ontwikkelde.

Italië was voor de XPower de basis waar de carrosserie en chassis vervaardigd werd; het chassis bij de voormalige DeTomaso fabriek in Modena en de body werd opgebouwd bij de firma OPAC  in Turijn (inderdaad, degene die ook de unieke Maserati OPAC vervaardigde). Het geheel werd vervolgens bij XK Engineering in Coventry afgebouwd. Een certificaat daarvan met de exacte afleverdatum aan XK en uiteindelijke vervaardiging is bij deze auto aanwezig.

Dit exemplaar komt van de eerste eigenaar die er 6.000km mee reed. Daardoor is de auto nog steeds in “mint” conditie. Extreem bijzonder is dat bij deze auto een extra body geleverd wordt met een giga hoeveelheid aan onderdelen. Zo’n combinatie zal nooit meer aangeboden worden!

Octane magazine maakte voor de editie april 2020 een briljant verslag over de ontwikkeling van de XPower en specifiek dit exemplaar. Onze dank daarvoor aan Ton Roks.

Op zoek naar iets speciaals?


Een breed netwerk in binnen en buitenland, goed luisteren, nauwlettend de markt bijhouden. Het zijn slechts enkele factoren die nodig zijn om een unieke auto te vinden. Graag helpen wij u daarbij. 

Neem contact met ons op


Uw vragen beantwoorden wij graag en kunt u doen d.m.v het contactformulier hiernaast in te vullen. Door uw naam, e-mailadres en telefoonnumer in te vullen kunnen wij vlot contact opnemen. 


Sluit menu